Ny direktør i Roskilde

Birgitte Kirkhoff Eriksen bliver ny direktør for Museet for Samtidskunst.

Birgitte Kirkhoff Eriksen
Birgitte Kirkhoff Eriksen

I en pressemeddelelse udsendt i dag fra Museet for Samtidskunst i Roskilde forlyder det, at bestyrelsen nu har valgt stedets kommende direktør. Det bliver den 41-årige cand. mag. i kunsthistorie Birgitte Kirhoff Eriksen, der kommer fra en stilling som museumsinspektør ved Sorø Kunstmuseum.

Birgitte Kirkhoff Eriksen har tidligere drevet galleriet Kirkhoff Contemporary Art i København samt været museumsinspektør på Arken. Om sin kommende opgave udtaler hun: «Museet for Samtidskunst er det eneste museum i Danmark, der fuldt ud er viet til samtidskunsten. Museet for Samtidskunst er den levende kunsts museum, der ligesom kunsten skal udvikle sig i takt med tiden.»

På Sorø Kunstmuseum har Kirkhoff blandt andet stået bag en udstillingstriologi om den «nye materialitet», som høstede en del opmærksomhed på grund af projektets ambitiøse karakter.

En af Kirkhoffs kommende store opgaver på Museet for Samtidskunst bliver en ændret lokalisering af museet.

Birgitte Kirkhoff Eriksen tiltræder stillingen 1. november. Hun efterfølger Sanne Kofod Olsen, der netop er udnævnt til rektor på Kunstakademiet i København.

Læserindlæg