Alle artikler af Nanna Friis

Meget firkantet

Sean Scully udstiller store ting på Thorvaldsens Museum, men arkitekturen og den faste samling er for længst en symbiose, og så er det svært at være gæst.

Logik lammer hjertet

Glimt og dybder fra Lynn Hershman Leesons liv som klogt menneske, uanerkendt kunstner, anerkendt kunstner og low-key-orakel skal opleves lige nu i København.

Klovnedømmet

Le Bicolore i Paris bugner for tiden af dansk kunst fra 1960erne frem til idag, men en ihærdig kuratorisk vilje skygger lidt for alt det gode, der er at kigge på.

Original repeat

Sonia Delaunays spraglede abstraktion breder sig udover lærreder og tøj, papir og biler. Særligt derfor er hendes monotone mønstersprog så dejligt at fordybe sig i.

Camouflage

En ren kvindeudstilling hos Galleri Nils Stærk kan ikke skjule det utilgivelige faktum, at der blandt galleriets 24 kunstnere kun findes to kvinder.

Kvantitetsbevidsthed

Light & Space-bevægelsen har hovedrollen i
Copenhagen Contemporarys ’største udstilling til dato’, men lyshavet drukner værkerne og den magi, kunsthallen insisterer på, bevægelsen skabte.

Metalbegær

Clara Hausmanns kølige udstilling er en invitation til at give sig hen til alle de uregulerede rum, der findes mellem ord og billede.

Kropssprog

Siden 1960’erne har Tomaso Binga forsøgt at bekæmpe et patriarkat, hvis omfang højtuddannede 2021-feminister næppe kan forestille sig. Alene af den grund bør vi kigge og lytte.

Tilføjet fornylig

Fatalt forførende

Tora Schultz’ udstilling er en perfekt slebet, hårdt presset diamant. Facetteret og skarp, så man skærer sin bløde kvindekrop på dens kanter.