Alle artikler af Nanna Friis

Logik lammer hjertet

Glimt og dybder fra Lynn Hershman Leesons liv som klogt menneske, uanerkendt kunstner, anerkendt kunstner og low-key-orakel skal opleves lige nu i København.

Klovnedømmet

Le Bicolore i Paris bugner for tiden af dansk kunst fra 1960erne frem til idag, men en ihærdig kuratorisk vilje skygger lidt for alt det gode, der er at kigge på.

Original repeat

Sonia Delaunays spraglede abstraktion breder sig udover lærreder og tøj, papir og biler. Særligt derfor er hendes monotone mønstersprog så dejligt at fordybe sig i.

Camouflage

En ren kvindeudstilling hos Galleri Nils Stærk kan ikke skjule det utilgivelige faktum, at der blandt galleriets 24 kunstnere kun findes to kvinder.

Kvantitetsbevidsthed

Light & Space-bevægelsen har hovedrollen i
Copenhagen Contemporarys ’største udstilling til dato’, men lyshavet drukner værkerne og den magi, kunsthallen insisterer på, bevægelsen skabte.

Metalbegær

Clara Hausmanns kølige udstilling er en invitation til at give sig hen til alle de uregulerede rum, der findes mellem ord og billede.

Kropssprog

Siden 1960’erne har Tomaso Binga forsøgt at bekæmpe et patriarkat, hvis omfang højtuddannede 2021-feminister næppe kan forestille sig. Alene af den grund bør vi kigge og lytte.

ACAB

Både voldsmonopolet og en sprød sjovhed findes, når Astas Lynge formulerer ordløse men glasklare magtkritikker i La Cucinas kliniske kælder.

Tilføjet fornylig

Faux naturel

I Jakob Kudsk Steensens digitale sump behøver du ingen waders. Trods imponerende teknologi føles naturen på de store skærme velfriseret som en parcelhusplæne.