Eksklusiv kunstmesse i København

– København har den bedste galleriscene i Norden. Så det er oplagt, at der også findes en skarpt profileret messe i byen, siger Susanne Ottesen, der er blandt initiativtagerne til en ny messe.

Emil Westman Hertz, Feber, 2011, Galleri Susanne Ottesen, København.
Emil Westman Hertz, Feber, 2011, Galleri Susanne Ottesen, København.

I den forgangne uge blev det offentliggjort at København får en ny kunstmesse med navnet Chart – Charlottenborg Art Fair Copenhagen. Initiativtagerne bag den nye messe er Galleri Susanne Ottesen, Galleri Bo Bjerggaard, Andersen’s Contemporary, V1 Gallery og David Risley Gallery. Kunsthal Charlottenborg lægger lokaler til.

I pressemeddelelsen forlyder det at messen vil vise «nøje udvalgt og kondenseret præsentation af den bedste samtidskunst». Det vil ifølge Susanne Ottesen, som er udpeget som direktør for selskabet, betyde «en repræsentation på omkring 20 gallerier, som det første år vil bestå af danske og nordiske gallerier». På sigt er ambitionen også at invitere gallerier udenfor Norden.

Huskmitnavn, One of These Days, 2013, V1 Gallery, København.
Huskmitnavn, One of These Days, 2013, V1 Gallery, København.

De fem gallerier, nogle af Københavns førende, vil givet ikke være at finde på Art Copenhagen, byens 16 år gamle kunstmesse, som i flere år har forsøgt at skærpe profilen og som også sidste år med vis held lykkedes at tiltrække flere udenlandske gallerier. Langt hovedparten af messens 70 udstillere var dog danske. Susanne Ottesen, som selv har deltaget flere gange på Art Copenhagen, understreger at Chart ikke ønsker at bekrige nogen som helst, men at den nye messe  «skal ses som et alternativ arrangeret af gallerierne selv. Det er et 100% lystbåret initiativ. Vi er en gruppe gallerier som har talt om dette i flere år. Der er jo efterhånden en virkelig god scene i København, måske den bedste galleriscene i Norden. Så det er oplagt, at der også findes en skarpt profileret, international messe i byen».

Gæoudjiparl, El Camino Del Hardcore - Rejsen til Nordens Indre, 2013. Andersen's, København.
Gæoudjiparl, El Camino Del Hardcore – Rejsen til Nordens Indre, 2013. Andersen’s, København.

Adspurgt om den eksklusive præsentation i Kunsthal Charlottenborgs prægtige sale (en stor kontrast til Art Copenhagen i messehallen i Forum) betyder at der bliver tale om en mere kurateret messe eventuelt med store produktioner i stil med Art Unlimited i Basel eller galleriweekenden ABC i Berlin, svarer Ottesen: «Det vigtigste er at det bliver en cool messe med en vis stramhed. Man kunne også sammenligne med Independent-messen i New York. Med en strammere profil vil vi kunne tiltrække udenlandske besøgende til Danmark. Hvis dette lykkes for os, så bliver det afgørende for hele den københavnske kunstscene».

Chart afholdes første gang i år, fra 30. august til 1. september – samtidig med Art Copenhagen.  
    

Læserindlæg