Fem år mere til Mikkel Bogh

Mikkel Bogh fortsætter på posten som rektor for Kunstakademiet i København.

Rektor Mikkel Bogh.
Rektor Mikkel Bogh.

Kulturministeriet har i dag udsendt en pressemeddelelse hvori det bekendtgøres at Mikkel Bogh genansættes som rektor for Det Kongelige Danske Kunstakademi, Billedkunstskolerne. Bogh har været rektor siden 2005 og søgte stillingen igen, da kontrakten udløb i 2012.

I pressemeddelelsen udtaler Mikkel Bogh: «Først og fremmest vil jeg styrke Billedkunstskolerne som en kultur- og vidensinstitution, der udfolder sig gennem højere uddannelse og udstillingsvirksomhed baseret på kunstnerisk, akademisk og kuratorisk forskning og praksis. Hertil kommer arbejdet med at synliggøre institutionen og dele dens resultater gennem publiceringsvirksomhed, udstillinger og debatskabende offentlige arrangementer. I relation til de udadvendte aktiviteter ser jeg i særlig grad frem til samarbejdet med Kunsthal Charlottenborgs nye direktør Jacob Fabricius. Det er centralt for mig at ruste de studerende bedre til kunstverdenen, som den ser ud i dag, og til det eksisterende arbejdsmarked for både selvstændige og projektansatte billedkunstnere, baseret på en nuanceret forståelse af hvad en succesfuld billedkunstnerisk praksis kan bestå i i dag».

Bogh genansættes i en periode på fem år. Det ventes at netop sammenlægningen med Kunsthal Charlottenborg bliver en af de helt store udfordringer i de kommende år.

Læserindlæg