Kunstkritikk-skribenter til Weekendavisen og Politiken

I løbet af sommeren har to ledende danske aviser rekrutteret nye kunstkritikere, begge fra Kunstkritikks redaktion.

Elmgreen & Dragset, The Critic, 2012, Bronze.
Elmgreen & Dragset, The Critic, 2012, Bronze.

I løbet af sommeren er to af dansk Kunstkritikks faste kritikere blevet rekrutteret til danske aviser. Maria Kjær Themsen publicerede sin første artikel for Weekendavisen i maj, mens Mathias Kryger tog fat på sin faste aftale med dagbladet Politiken i august.

Det er ikke kun glædeligt for standarden inden for dansk kritik, at to så kompetente skribenter nu også vil tegne kritikken i nogle af de væsentlige hjemlige kulturspalter. Det er også en fjer i hatten til Kunstkritikk.dk, som blev etableret i 2011 som en del af et nordisk netværk af samarbejdende redaktioner i København, Stockholm og Oslo, og som siden starten har haft som erklæret ambition at udvikle nye kritikerstemmer, samt styrke niveauet i den hjemlige kritik.

Maria Kjær Themsen (f. 1978) er mag. art. i litteraturvidenskab og arbejder desuden som kurator. Hun har skrevet for Kunstkritikk siden 2011. Mathias Kryger (f. 1977) er cand. mag. i visuel kultur og er desuden performancekunstner, popsanger og kurator. Han har skrevet for Kunstkritikk siden foråret 2014.

Kryger og Themsen vil også fremover være del af Kunstkritikks danske redaktion.

Læserindlæg