Lars Bent Petersen til Det Fynske Kunstakademi

Billedkunstner Lars Bent Petersen bliver ny rektor for Det Fynske Kunstakademi.

Lars Bent Petersen, Perfect form #3, 2009, bronze.
Lars Bent Petersen, Perfect form #3, 2009, bronze.

Man finder næppe en dansk billedkunstner med mere undervisningserfaring på kunstakademi-niveau end Lars Bent Petersen, der netop er blevet udpeget som rektor for Det Fynske Kunstakademi for de næste to år. Det oplyses i en pressemeddelelse udsendt af bestyrelsen for Det Fynske Kunstakademi.

Lars Bent Petersen er født i 1964 og uddannet ved Det Kongelige Danske Kunstakademi i København, hvor han også har været ansat som studieleder fra 2006 til 2015 og prorektor i perioden 2012-2014, samt konstitueret rektor i 2014. I perioden 1999-2006 var han underviser på Det Fynske Kunstakademi og siden 2016 har Lars Bent Petersen været del af samme akademis bestyrelse, hvor han ifølge pressemeddelelsen også har været med til at formulere akademiets nye strategi.

Om sit kommende virke siger Lars Bent Petersen: «Jeg er glad for at være tilbage i Odense og på Det Fynske Kunstakademi. En by og uddannelsesinstitution, der betyder og har betydet meget for mig både fagligt og menneskeligt. Jeg ser frem til at kunne medvirke til at styrke både det internationale arbejde og den lokale forankring, der allerede er på Det Fynske Kunstakademi og i Odense.»

Bestyrelsesformand Poul Falck oplyser til Kunstkritikk, at stillingen ikke har været slået op og at Lars Bent Petersen er ansat som rektor for de næste to år for at skabe stabilitet for det lille akademi, som især de sidste par år har gennemlevet en turbulent tid. Ved årsskiftet fratrådte rektor Stine Hebert stillingen som rektor som konsekvens af manglende klarhed over de politiske ambitioner for akademiets fremtid, og lige før akademiet gik på sommerferie var Odense Kommune meget tæt på helt at spare driftsstøtten til akademiet væk.

Lars Bent Petersen tiltræder stillingen som rektor 1. oktober i år. 

Bestyrelsen af Det Fynske Kunstakademi udgøres af: Poul W. Falck (formand), Dorthe Hjertstedt (næstformand), Maria Finn, billedkunstner; Kurt Klaudi Klausen, professor, Director of MPM Institut for Statskundskab; Bo Libergren, udpeget af Odense byråd; Iben Lindhart, advokat og partner i Ellebye Advokater; Lasse Marker, partner i konsulentbureauet Rasmussen & Marker; Lars Bent Petersen, billedkunstner; Barbara Læssøe Stephensen, retoriker, debatør og foredragsholder; Kristine Kemp, billedkunstner, DFK professor; studenterrepræsentanterne Jonas Kjeldgaard og Johanne Rude Lindegaard. 

Læserindlæg