Ny professor på Det Kgl. Danske Kunstakademi

Med ansættelsen af tyske Angela Melitopoulos som professor på Kunstakademiet i København fortsættes linien med rekruttering af professorer fra udlandet.

Angela Melitopoulos.
Angela Melitopoulos.

Den tyske billedkunstner Angela Melitopoulos (f. 1961) er pr. 1.10. ansat som ny professor ved Skolen for Mediekunst på Det Kgl. Danske Kunstakademi i København. Professoratet  overtages efter Ann Lislegaard, der før sommer fratrådte stillingen, som hun har besat igennem ni år.

Melitopoulos er i dag gæsteprofessor ved Akademiet i Milano, og har tidligere været gæsteprofessor ved bl.a. Goldsmiths i London, UDK i Berlin og ved akademierne i Hamborg og Wien.

Film- og videokunstneren Melitopoulos er selv uddannet fra akademiet i Düsseldorf hos Nam June Paik. Hendes værker baserer sig ofte på forskning og samarbejder med andre vidensfærer af sociologisk, politisk og teoretisk karakter. Senest deltog hun på Taipei Biennalen 2012 med det audiovisuelle værk Assemblages (2010 – ), skabt i samarbejde med sociologen og filosoffen Maurizio Lazzarato om Félix Guattaris’ politiske aktivisme og teoretiske arbejde.

Melitopoulos’ ansættelse som professor ved Kunstakademiet fortsætter en i forvejen international rekruttering af professorer fra udlandet, der tæller den irske kunstner Gerard Byrne på Skolen for tidsbaserede Medier, den tyske konceptkunstner Thomas Locher på Grafisk Skole, britiske Nils Norman ved Skolen for Mur og Rum, og den danske kunstner, Katya Sander, som er bosat i Berlin. Derudover tæller staben to professorer bosat i København; Anette Abrahamsson ved Malerskolen og Martin Erik Andersen ved Billedhuggerskolen Charlottenborg.

Adspurgt om ansøgerfeltets fordeling oplyser Kunstakademiet idag til Kunstkritikk, at der i alt var 38 ansøgere til stillingen som professor ved Skolen for mediekunst. Heriblandt var der 18 kvinder og 20 mænd. Der var 4 danske ansøgere.

Artiklen blev opdateret kl. 17.57 / Redaktionen.  

Comments (2)