Valgkamp og flipper

Det er selvsagt umulig å ikke tabbe seg ut når en arrangerer et så stort prosjekt som Oslo Open. Jeg var ikke den eneste som hadde tatt turen ned til Tullinløkka for å se den lett eksentriske kunstneren Leif Inge Xis “Solen”, en installasjon. I følge OO-katalogen hadde han erstattet frontruta på en bil med et glassmaleri basert på Munchs verk med samme navn. Det redaksjonen hadde glemt, var å informere om at siste dag var i går… Etter noen runder i den deilige Oslo-høstlufta på parkeringsplassen sammen med en gjeng fra Oslo tegne og maleskole uten kunstopplevelse, tok jeg turen over til Galleri Riis, Xis samarbeidspartner. Der fikk jeg se dokumentasjon av verket. Det er ikke alltid jeg blir skuffet over å ikke få sett et samtidskunstverk “live”, men dette arbeidet skulle jeg gjerne sett. Etter å dømme av fotografiene et merkelig og mangetydig arbeid, der maleriet syns best fra førersetet. Et fargesterkt bilde som minner om knust vindu etter trafikkulykke eller hærverk, Munchs maleri (som befinner seg rundt hørnet), eller noe så ordinært som utsikt fra bil.

Med mandags-stengte gallerier tok jeg en kunstpause og spilte flipper på Last train. Den nye highscoren på Simpson’s er 65.205.170, flipper-navnet mitt er AGE. Midt i vinner-spillet ringte de fra OCA, de ville at jeg skulle treffe en Manifesta-kurator i morgen. Jeg virka sikkert litt bortreist mens jeg strevde for å “låse” ballen slik at jeg kunne konse på samtalen, men sånn er det når man trener til VM i flipper.

Etter en kaffe og vaffel på Blitz (der jeg har malt to bilder på fasaden) dro jeg til Kafé SKA, tidligere Nordraak. Jeg begynner åpenbart å dra på åra,hadde glemt at 1. september er semesterstart for Kunstakademiet. Kafeen var stappfull av fulle studenter så jeg gikk en tur for å inspisere valgbodene på Karl Johan. Der, ved siden av noen uniformerte lærhomser i Rettferdighetspartiet og en middelaldrende NKP’er med tysk aksent, sto min venn Erling Fossen og ropte “stem Oslo”. Han har ført meg opp på lista til Oslo byaksjon uten å spørre meg, og i morgen arrangerer samme parti seminaret “Oslo-en kunstby?” i lokalene til Atelier |.Nord på Løkka. Jeg får vel ta meg en tur for å sjekke ut hva “partiet mitt” har å bidra med, til OO og til Oslos valgkamp.

Comments (2)