Alle artikler af Andreas Schlaegel

Virker det?

Titlen på Simon Dybbroe Møllers midtkarriereudstilling, Thick & Thin, antyder en undersøgelse af skulpturens væsen. Kunstnerens overvejelser om arbejdskraft rammer dog langt hårdere.

Zombie-Documenta

Organisatoriske ændringer skal sikre en skandalefri Documenta 16. Men hvor troværdig er en verdensudstilling for kunst i Tyskland med det nuværende kulturelle klima?

Den tavse observatør

Francis Alÿs’ Children’s Games er befolket af en international skare af anonyme hovedpersoner. Men fra hvilket perspektiv kan kunstner og publikum mødes på tværs af tid, rum og kulturer?

En trickster på spil

Jordan Wolfsons værk, der skabte stor furore på Whitney-biennalen sidste år, vises nu i Schinkel Pavillon i Berlin. Men virker det stadig? Eller er tiden løbet fra det?

World of Interiors

En efterårsfortælling, et deja-vu, og kunstnerens sædvanlige pasteller: Marc Camille Chaimowicz møblerer sin udstilling med sublim tvetydighed, men vor tids tyranni sætter tingene i perspektiv.

Tilføjet fornylig

Betinget af betingelser

Panteha Abareshis uforlignelige udstilling sætter den funktionsnedsatte krop i fokus. Dog må man omgå en didaktisk æstetik for at tilgå det radikale materiale.